Gevelwerk Oude Wetering

De bewoners van deze woning wilden een nieuwe uitstraling voor hun huis aan het gelijknamige water 'De Wetering'. In samenwerking met de eigenaren pakten wij de transformatie van het huis aan. De handige bewoner heeft de woning voorzien van een stijlvolle stenen bies rondom de woning. Wij maakten de buitengevel af met een voor buiten bestendige spachtelputz. Is het geen plaatje geworden?

Gestucte buitengevel | Oude Wetering

In de steigers

Alvorens we de buitengevel voorzien van een witte spachtelputz brengen we een stuclaag op basis van cement aan. Deze cementlaag en het gaas zorgen voor extra hechting van de afwerkingslaag en voorkomt scheurvorming. Nadat deze laag gedroogd is, schuren we deze stuclaag ruw op. Nu kan de transformatie beginnen: het aanbrengen van de op kleur gemengde spachtelputz. Nu nog even wachten tot het materiaal gedroogd is en dan kunnen de steigers weer opgeborgen worden.

Handig om te weten

Stucen van buitengevels doen wij doorgaans in het voorjaar en de zomer. Waarom? Tijdens het aanbrengen van de verschillende stuclagen kan regen zorgen voor schade en verminderde hechting. Dit geldt ook voor vorst. 

Het stucen van jouw buitengevel verandert het uiterlijk van jouw woning. Woon je aan een straat met stads- of dorpsgezicht? Dan is de kans groot dat je voor deze werkzaamheden eerste een vergunning moet aanvragen. Voor meer informatie over de vergunning kan je het best contact opnemen met jouw gemeente.