Stucen

Super strakke wanden en plafonds zijn de perfecte basis voor jouw woning of kantoor. Jij maakt de woonkamer of slaapkamer af met een sfeervolle inrichting.

Zowel bij renovatie, verbouwing of nieuwbouw voorzien wij muren en plafonds van gladpleisterwerk. Van Amsterdam Stucadoorsbedrijf brengt een perfecte stuclaag aan. Zo kan jij - of de schilder - direct sausen of verfspuiten. Welke ondergrond het ook betreft, wij behandelen deze altijd met de beste hechtingslijmen die beschikbaar zijn op de markt.

Gladpleisterwerk is de perfecte basis voor iedere ruimte

Stucen Nieuwbouw

Bij een nieuwbouwwoning sta je voor de keuze stucen of behang? Tegenwoordig zijn de materialen van veel betere kwaliteit en om die reden flexibeler. De kans op scheuren is hierdoor veel kleiner geworden. Op de risicogebieden plaatst Van Amsterdam Stucadoors altijd het juiste gaaswerk om scheuren maximaal tegen te gaan.

Gladpleisterwerk is populair

Na jaren van spachtelputz is het gladde pleisterwerk nu de standaard. De superstrakke wanden geven jouw ruimte een moderne uitstraling. Naast esthetisch heeft gladpleisterwerk ook deze voordelen:

  • Makkelijk schoon te houden door gladde structuur
  • Eenvoudig te herstellen bij beschadigingen
  • Perfect voor de twijfelkont omdat je het makkelijk kan overschilderen of tegelen.

Sierplint maakt het plafond af

Geef jouw woonkamer, slaapkamer of kantoor net dat beetje extra met een plafondornament. Of je nu een moderne of klassieke uitstraling wenst. Plafondlijsten zijn er in alle soorten, vormen en maten.

Wat je moet weten over stucwerk

Hoeveel kost het stucen van mijn ruimte?

Van Amsterdam Stucadoors komt altijd op locatie bij jou kijken voor een offerte op maat. Wil je vooraf een inschatting maken van de kosten voor het stucwerk? Voor gladpleisterwerk kun je rekening houden met € 17 m² voor de wanden en € 18 m² voor de plafonds. *exclusief voorstrijken en afplakken

Hoe lang duurt het voordat het stucwerk droog is?

De droogtijd van stucwerk hangt af van vier factoren: dikte stucwerk, luchtvochtigheid, ventilatie en temperatuur. Hoe beter de omstandigheden, hoe sneller het droogt. Voor jouw planning kan je rekening houden met de vuistregel '1 dag per 1 millimeter aangebrachte stuclaag'. Het stucwerk is echt droog als de oppervlakte van de wand of plafond een egale kleur heeft en er geen natte plekken meer zichtbaar zijn.

Moet ik alles afdekken en verhuizen?

Een stucadoor heeft ruimte nodig om zijn werk goed uit te voeren. Een lege ruimte is het meest ideaal. Zo kunnen wij goed bij de wanden en plafonds. Soms heb je meubels die je niet kunt verhuizen. Je helpt ons om deze afgedekt in het midden van de ruimte te plaatsen. De vloer, keuken en trap dekken wij voor je af.

Hoelang wachten tot schilderen?

Te vroeg schilderen of behangen verhoogt de kans op schimmel en blaasjes. Het is heel belangrijk dat je wacht tot het stucwerk écht droog is. Wil je ervoor zorgen dat de wanden zo snel mogelijk droog zijn? Zorg voor goede ventilatie, een kamertemperatuur van 20℃ en geduld.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Neem gerust contact op. Bel ons op 071 - 200 1051 of bezoek de contact- of offertepagina.